Prijs: €122.460 / 25.480 k.k.
Oppervlakte: 10.205 / 1290 m²
Provincie: Groningen
Opmerkingen: Landbouwgrond

Interessante landbouwkavel in Blijham

Dit perceel ligt in het Groningse dorp Wedde. Kadastraal wordt dit gebied aangeduid als Blijham, maar in deze omschrijving zullen we het voornamelijk over Wedde hebben. Wedde heeft zo’n 600 inwoners en ligt in de gemeente Westerwolde. Deze gemeente is in 2018 ontstaan uit een fusie tussen de gemeentes Bellingwedde en Vlagtwedde. Westerwolde heeft zo’n 25.000 inwoners en is een levendige gemeente met veel woon- en werkgelegenheid.

Hoewel men in Westerwolde gedurende de komende jaren niet veel groei verwacht, moet de gemeente wel het één en ander doen om te blijven voldoen aan de woningbehoefte. Zo is er onder (potentiële) bewoners veel behoefte aan meer woningen in de middeldure categorie. Ook is er vraag naar meer bouwwerkzaamheden in stedelijke en centrum-dorpse woonmilieus. Tot slot doet zich een trend voor in het creëren van nieuwe (woon)functies in het buitengebied. Dit alles maakt dit perceel tot een zeer interessante investering.

Nabijgelegen economische kernzone

Naast het feit dat deze kavel gelegen is in een ontwikkelend dorp, ligt het ook nog eens aan de rand van de belangrijke economische kernzone Groningen-Winschoten-Assen. In deze kernzone ligt de nadruk vooral op het aantrekken en behouden van nationale en internationale bedrijven werkzaam in allerlei sectoren. Voor deze bedrijven is dit gebied zeer aantrekkelijk gezien de goede bereikbaarheid van binnen- en buitenlandse afzetmarkten. Om het werken in deze kernzone aantrekkelijk te maken, heeft de provincie veel aandacht besteed aan het verbeteren van de omringende infrastructuur. Vanaf dit perceel kunt u via de A7 dan ook binnen no-time Groningen, Assen en de Duitse grens bereiken. Dit alles maakt deze kavel alleen nog maar aantrekkelijker als potentiële uitbreidingslocatie.

Nog even verder kijken?

Heeft deze landbouwkavel in Blijham uw interesse gewekt, maar bent u benieuwd wat wij nog meer te bieden hebben in de provincie Groningen? Neem dan een kijkje bij deze andere Groningse percelen.

Meer weten over dit perceel?

Vraag vrijblijvend informatie aan via het onderstaande formulier.

Percelen te koop

Valkenburg – Veelbelovende landbouwgrond
Oppervlakte:
1000 / 2650 m²
Prijs:
€ 32.500 / 69.995 k.k.
Provincie:
Limburg
Roosendaal – Kansrijke landbouwgrond
Oppervlakte:
250 / 1000 m²
Prijs:
€ 6.875 / 27.500 k.k.
Provincie:
Noord-Brabant

Landbouwkavels.nl

Landbouwkavels.nl is een onderdeel van LPL Bemiddeling B.V.

van Cleeffkade 15
1431 BA, Aalsmeer
info@landbouwkavels.nl

Privacyverklaring