Landbouwgrond aankopen

Een hoop mensen kiezen voor investeren in grond in plaats van in aandelen of obligaties. Dit komt omdat grond vaak een relatief waardevaste aanschaf is. De winst op een kavel kan daarnaast soms ook erg groot zijn!

Landbouwkavels.nl heeft een groot assortiment aan landbouwgrond te koop. Sommige zijn geschikt voor mensen met lange-termijnsvisie, terwijl andere juist voor de korte termijn een mooie resultaat kunnen opleveren. Hieronder leggen wij u het verschil uit!

Voor de lange termijn

Veel investeringen in grond zijn voor de lange termijn. Een stuk landbouwgrond is bijvoorbeeld opgenomen in een bestemmingsplan met als doel om het als landbouwgrond te behouden. Om de zoveel jaar worden bestemmingsplannen echter aangepast. De kans bestaat dus dat een stuk landbouwgrond dat u nu koopt over dertig jaar ineens als bouwgrond bestemd wordt. Waardoor u over een langere tijd een mooi rendement kan opbouwen.

Uit ervaring zien wij ook dat veel van onze klanten kavels kopen voor hun kinderen of kleinkinderen. Ook dit is voor de lange termijn. Bijvoorbeeld als soort van spaarrekening of eventueel “appeltje voor de dorst” later.

Voor de korte termijn

Investeren in grond kan soms ook voor de korte termijn. Bijvoorbeeld wanneer een bestemmingsplan op korte termijn gewijzigd wordt en het in de lijn der verwachtingen ligt dat de bestemming wordt gewijzigd. Bijvoorbeeld naar wonen. Dan is de kans groot dat een aanschaf op de korte termijn een mooi resultaat oplevert.

Ook het tekort aan woningen op de woningmarkt in Nederland maakt dat landbouwgrond steeds vaker een goede aanschaf voor de korte termijn is. Overheden en projectontwikkelaars zijn continue op zoek naar geschikte grond, waardoor het soms allemaal in een stroomversnelling kan raken.

Heeft u interesse?

Bent u geïnteresseerd geraakt in het investeren in landbouwgrond voor zowel de lange- als de korte termijn? Bekijk dan gerust ons aanbod of lees meer over onze manier van bemiddelen.

Of neem gerust contact met ons op!