Prijs: €32.500 / 69.995 k.k.
Oppervlakte: 1000 / 2650 m²
Provincie: Limburg
Opmerkingen: Landbouwgrond

Veelbelovende landbouwgrond in Valkenburg

Valkenburg ligt op een strategische locatie in de provincie Limburg. Het is zeer goed bereikbaar en ligt op slechts 15 km van Maastricht en 10 km van Maastricht Aachen Airport. In de afgelopen jaren hebben verschillende Limburgse industrieën dankzij goede verbindingen met afzetmarkten in Nederland, Duitsland en België een aanzienlijke groei doorgemaakt. Met name de voeding- en genotmiddelenindustrie en de toerisme- en recreatiesector hebben geprofiteerd. Ook is het aantal inwoners gegroeid, wat gepaard gaat met een grote behoefte aan nieuwe woningen in en rondom de stad. Dat is waar dit perceel van pas komt. Met een oppervlakte van 1.000 m² en gelegen aan de rand van de stad, is het zeer goed denkbaar dat het perceel in de toekomst gebruikt zal worden voor woningbouw.

Mogelijkheden in Valkenburg

In 2011 is in de regio Maastricht en Mergelland vastgesteld dat er een dreigend tekort aan woningen voor ouderen en starters is. Om dit op te lossen wordt de aandacht gericht op multifunctionele woningen, geschikt voor senioren, starters én gezinnen. Deze woningen worden zowel binnen de contouren van de regio als in buitengebieden gebouwd. Om dit te faciliteren heeft de provincie Limburg “Het Limburgs Kwaliteitsmenu” opgesteld. Deze regeling is geïntroduceerd om de verlening van bouwvergunningen in onbebouwde gebieden waar de hoofdinfrastructuur al aanwezig is te versnellen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de bouw leidt tot een kwaliteitstoename in het gebied. Meestal houdt dit in dat men voor iedere ‘rode ontwikkeling’ (nieuwbouw) een ‘groene tegenprestatie’ (natuur) levert. De ligging van dit perceel aan de rand van de stad en dicht bij de A79, maakt het tot een ideale kandidaat voor deze regeling.

Wat is onze rol?

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij de aanschaf van landbouwgrond? Klik dan hier voor meer informatie over onze wijze van bemiddeling.

Meer weten over dit perceel?

Vraag vrijblijvend informatie aan via het onderstaande formulier.

Percelen te koop

Landbouwkavels.nl

Landbouwkavels.nl is een onderdeel van LPL Bemiddeling B.V.

van Cleeffkade 15
1431 BA, Aalsmeer
info@landbouwkavels.nl

Privacyverklaring