Prijs: €54.900 k.k.
Oppervlakte: 1525 m²
Provincie: Drenthe
Opmerkingen: Landbouwgrond

Interessante landbouwgrond in Beilen

Beilen is een gestaag groeiend dorp in de provincie Drenthe. Met zo’n 9800 inwoners is het het grootste dorp van de gemeente Midden-Drenthe. Deze gemeente staat bekend om de grote verscheidenheid aan natuur, cultuur en recreatie en de toeristische sector is dan ook de belangrijkste inkomstenbron. Om hier maximaal van te profiteren, zijn er plannen om de bereikbaarheid van de gemeente te verbeteren. Hierbij focust men vooral op het opheffen van knelpunten in de omgeving. Ook zal er aandacht komen voor het stimuleren van ondernemerschap in de toeristische sector. Dit alles gaat gepaard met grote bouwambities en het faciliteren van een gunstiger vestigingsklimaat, wat de potentie van onbebouwde landbouwgrond in dit gebied significant verhoogt.

Uitbreidingsplannen in Beilen

Beilen heeft dankzij haar strategische locatie een grote toeristische aantrekkingskracht. Met twee Nationale Parken en Groningen en Zwolle om de hoek, valt er hier niet veel te klagen. Dankzij plannen van de provincie om belangrijke knelpunten in het Drentse hoofdwegennet op te heffen, wordt dit strategische voordeel alleen maar groter. Hoewel de aandacht van de gemeente vooral uitgaat naar het stimuleren van toerisme, is het echter ook van belang het dreigende woningtekort tegen te gaan. Daarom liggen er plannen om in Beilen vóór 2030 ruim 600 nieuwe woningen te bouwen. Deze uitbreiding wordt echter bemoeilijkt door de Provinciale Staten. In de afgelopen jaren hebben zij uitbreidingen over de spoorlijn afgewezen en ook uitbreiding richting het westen is zeer onwaarschijnlijk.

Het hier aangeboden perceel heeft een oppervlakte van 1525 m² en ligt direct onder Beilen. Het grenst aan de wijk Nagtegael en heeft het spoor als oostgrens. De wens tot uitbreiding en de daaropvolgende provinciale afwijzingen maken het niet ondenkbaar dat dit perceel in de toekomst zal worden aangewezen als mogelijke uitbreidingslocatie.

Interesse?

Heeft u interesse in het investeren in landbouwgrond? Bekijk dan onze aankoopinformatie voor tips over het aanschaffen van landbouwgrond.

Meer weten over dit perceel?

Vraag vrijblijvend informatie aan via het onderstaande formulier.

Percelen te koop

Valkenburg – Veelbelovende landbouwgrond
Oppervlakte:
1000 / 2650 m²
Prijs:
€ 32.500 / 69.995 k.k.
Provincie:
Limburg
Roosendaal – Kansrijke landbouwgrond
Oppervlakte:
250 / 1000 m²
Prijs:
€ 6.875 / 27.500 k.k.
Provincie:
Noord-Brabant

Landbouwkavels.nl

Landbouwkavels.nl is een onderdeel van LPL Bemiddeling B.V.

van Cleeffkade 15
1431 BA, Aalsmeer
info@landbouwkavels.nl

Privacyverklaring